Sukelluskalastus

Sukelluskalastus on eräs kalastuksen monista mielenkiintoisista harrastus muodoista, mutta samalla myös yksi vapaasukelluksen lajeista. Sukelluskalastuksessa ei käytetä lainkaan laitesukellus varusteita, vaan se tapahtuu niin sanotuilla perusvälineillä (maski, snorkkeli, räpylät, märkäpuku ja painot), joiden lisäksi tarvitaan tietysti myös harppuuna. Lajissa on siis kyse harppuunan avulla tapahtuvasta kalastuksesta, joko matalissa vesissä pinnalla kelluen tai suurempien kalojen toivossa syvemmälle sukeltaen.

Laji on mitä mainioin tapa kehittää tai ylläpitää fyysistä kuntoa, sekä hallita henkistä kestävyyttä. Lajia voi harrastaa niin kirkkaissa sisävesissä kuin itämeren kalaisilla rannoillakin. Harrastuksen aloittamiseen ei vaadita erillisiä kursseja, mutta seuraan hakeutuminen ja lajia pidempään harrastaneiden seurassa aloitus on turvallista ja erittäin antoisaa.

Ennen kaikkea sukelluskalastuksessa on kyse luonnosta nauttimisesta, hyvässä seurassa yhteisten kokemusten keräämisestä sekä fyysisen kunnon ylläpitämisestä.

Jos huomasit kiinnostuneesi lajista älä epäröi ottaa yhteyttä!

Janne Mantere 040 8204146, pingviinit@pingviinit.com