Lahden Pingviinit Ry

Urheilusukellusseura Lahden Pingviinit ry on vuonna 1966 toimintansa aloittanut seura ja se on yksi maamme vanhimpia sisävesien sukellusseuroja.

Toiminta-ajatuksenamme on urheilusukellustaidon ja siihen liittyvän toiminnan kehittäminen. erityisesti panostamme nuorten sukellustaidon edistämiseen.
Toimintamme on vireää ja monipuolista. Seurassamme harrastetaan perinteisen laitesukelluksen lisäksi vapaasukellusta ja sukellus-kalastusta.

Järjestämme laitesukellus- ja vapaasukelluskursseja, jäsenten aktiivisuudesta riippuen sukellusretkiä Suomessa ja ulkomailla sekä kerhoiltoja. Jäsenetuihin kuuluvat muun muassa uimahallivuorot, edullinen pullojentäyttö ja laitevuokraus.

Olemme liittyneet ensimmäisenä sukelluskerhona Suomessa mukaan meripelastustoimintaan ja toimimme edelleen aktiivisessa yhteistyössä Lahden Järvipelastajien kanssa.

Osallistumme monenlaisiin tapahtumiin, mm. rantojen siivoukseen, kalastussukelluskilpailuihin, sekä erilaisiin ranta- ja messutapahtumiin, joissa teemme sukellusharrastusta tunnetuksi pelastus- ja sukellusnäytösten muodossa.

Seurassamme on tällä hetkellä hiukan yli 100 jäsentä, joista aikuisia on 80-90 ja nuoria parikymmentä. Ikäskaala on laaja: nuorin on 3 vuotias, vanhimman pingviinin ollessa jo yli seitsemänkymmentä