Pingviinit järvien kierroksella 26.9.2021

Pingviinit Järvien kierroksella 26.9.2021

 

Hollolassa järjestettiin kauniissa syyssäässä järvien kierros Su 26.9.2021. Järvien kierrokseen kuului eripituisia luontopolkuja Hollolan kolmen tiilijärven ( vähä-, keski ja iso tiilijärvi ) ympäristössä. Reittien varrelle oli pyydetty eri seuroilta ja yhdistyksiltä heidän toimintaa esitteleviä rasteja.

Pingviinit tietysti lähtivät laumana mukaan viettämään kaunista ulkoilupäivää meille niin tutun Ison Tiilijärven rannalla. Kaikkien seudun sukeltajien tuntemalle sukelluspaikalle tiilikankaantie päätyyn.

Viritimme rantaan banderollimme ja pienen retkileirin grilleineen. Juri toi näytille sukelluskalastus tarpeistoa, joka kiinnostikin monia rastillamme käyneitä. Harppuuna, pitkät räpylät sekä tietysti puvun haalariosan ”venttili” huvitti monia.

Laitesukelluspuolella Kivelä ja Hinkkanen valmistuivat koko aamupäivän pieneen sukellusnäytökseen ja kun aurinko rupesi kunnolla paistamaan puolen päivän aikaan he suorittivat komean kolmiosuunnistuksen muutamien sillä hetkellä rastillamme vierailleiden ihastellessa. Pääsimme näyttämään kuinka yleisöystävällinen laji laitesukellus on, kun pyysimme heitä etsimään hengityskuplat lähes tyyneltä järveltä.

Sukelluksen jälkeen moni kävi tutustumassa laitesukeltajien perusvälineistöön ja varsinkin iäkkäimpiä järvien kiertäjiä kiinnosti kovasti kuivapuvut sekä ”happisäiliöt”, nuorempia kiinnostivat sukelluksen perustiedot ja tekniikka.

Rastillamme kävi tutustumassa Pingviineihin useita kymmeniä ihmisiä, osa yksin järviä kierrellen ja osa kaveri- tai perhepiirissä kuntoillen. Yleisin kysymys oli että kuinka syvää järvessä on ja myös veden lämpötila ja näkyvyys kiinnostivat kuntoilijoita.

Pingviinien järvien kierroksen rasti nro 15 ei ollut leimarasti vaikka moni kävi niitäkin meiltä pyytämässä. Leimoilla olisi kuulemma saanut maalissa maistiaisia, mutta saipa muutama kiertäjä komean Pingviini logolla varustetun vichypullon mukaansa ja taisi muutama talkoolaisten makkarakin parempiin suihin lähteä.

Kirjoittaja on pingviinien pitkäaikainen jäsen Harri ”Hartza” Lehtinen.

Seuraa ja Tykkää meistä: