jesse_dscn2821_72.jpg

 Kuvittele makaavasi pohjaa vasten auringon kimmeltäessä pinnalla lipuvia aallonharjoja vasten. Sekunnit kuluvat ja huomaat kasvillisuuden suojissa yhä lähemmäs uskaltautuvat varjot. Jatkat kyttäämistä täysin liikkumatta ja jo muutamien metrien päähän saapuneet varjot osoittautuvat ahvenparveksi, joka on saapunut uteliaana ihmettelemään pohjalla makaavaa muukalaista. Valitset hitain liikkein kohteesi parven seasta, tähtäät ja ”naps” nouset pintaan, laitat kalan poijuun muiden saaliiden joukkoon ja tunnet suurta onnistumisen riemua, sekä saat samalla pannun täytettä ruuan laittoa ajatellen.

Sukelluskalastus on eräs kalastuksen monista mielenkiintoisista harrastus muodoista, mutta samalla myös eräs vapaasukellus laji. Sukelluskalastuksessa ei käytetä lainkaan laitesukellus varusteita, vaan se tapahtuu niin sanotuilla perusvälineillä (maski, snorkkeli, räpylät, märkäpuku ja painot) joiden lisäksi tarvitaan tietysti myös harppuuna. Lajissa on siis kyse harppuunan avulla tapahtuvasta kalastuksesta, joko matalissa vesissä pinnalla kelluen tai suurempien kalojen toivossa syvemmälle sukeltaen.

Laji on mitä mainioin tapa kehittää tai ylläpitää fyysistä kuntoa, sekä hallita henkistä kestävyyttä. Aloitettuasi harrastuksen huomaat kuinka se vie mukanaan ja yhtäkkiä huomaat viettäväsi tuntikausia vedessä ja useita minuutteja pinnan alla.

Lajia voi harrastaa niin kirkkaissa sisävesissä kuin itämeren kalaisilla rannoillakin. Harrastuksen aloittamiseen ei vaadita erillisiä kursseja, mutta seuraan hakeutuminen ja lajia pidempään harrastaneiden seurassa aloitus on turvallista ja erittäin antoisaa.

Ennen kaikkea sukelluskalastuksessa on kyse luonnosta nauttimisesta, hyvässä seurassa yhteisten kokemusten keräämisestä sekä fyysisenkunnon ylläpitämisestä.

Jos huomasit kiinnostuneesi lajista älä epäröi ottaa yhteyttä ja sukeltaa mukavaan seuraan seuraamaan kalojen elintapoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin!

 

Jesse

Jesse Tähtinen 050-3237165

Ottakaa yhteyttä sukelluskalastus asioissa!

Sukelluskalastus kuvia